2016. április 8., péntek

Hová tegyem - honnét vegyem?

Sokan vannak úgy, hogy nem találnak valamit a számítógépükön. Ez egészen biztosan így van, mert maga a Windows operációs-rendszer is számtalan módon támogatja ennek a problémának a megoldását. Pontosan ezért már több eddigi bejegyzés is e kérdéskörrel foglalkozik, melynek ez a cikk egy kiegészítése. De miről is szól ez a cikk?
  • A mostani cikk azt tárgyalja meg, hogy miként találhatom meg a legutóbb  használt mappákat a gépen.
És miről esett már korábban szó?
Ha valamit meg szeretnénk nyitni, vagy ellenkezőleg, a most készült fájlt el akarjuk menteni, akkor gyakran szeretnénk azt a mappát megnyitni, amiről tudjuk, hogy nemrégiben használtuk. Ennek a módszere a következő:
  • A mentésre, megnyitásra szolgáló párbeszédablak bal oldalának tetején kattintsunk rá a "Legutóbbi helyek" elemre;
  • A nézetek közül válasszuk a "Részletek" elemet;
  • A "Módosítás dátuma" fejlécre kattintsunk rá annak érdekében, hogy ennek az oszlopnak a tartalma szerinti sorrendben lássuk a mappákat. Vigyázzunk, még egyszer kattintva fordított lesz a sorrend.
  • A keresett mappa valahol ott lesz a lista tetején, amit már csak meg kell nyitnunk.
Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.



Ha a jobb oldalon / fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen Tanár úr! A külső adathordozóra /lemezre/ mentett képek, dokumentumok esetében nem kell letörölni és újból másolni, hanem csak hozzáadom a fájlokat amik a mentés óta keletkeztek.

    VálaszTörlés