2015. március 22., vasárnap

Jelszavak kezelése

A mai blogbejegyzés is bizonyára nagy népszerűségnek fog örülni, mert egy olyan kérdéssel foglalkozik, mely mindenki számára nagyon fontos: az általunk megadott jelszavak felügyelete a témája. Miről is van szó. Nos, mindenki követett már el hibát az életében (most nem arra gondolok, hogy miért nem Hufnágel Pistihez ment férjhez). Szinte biztos, hogy előbb-utóbb letároljuk egy-egy webhely jelszavát ott és akkor, amikor és ahol nem lett volna szabad. Mondjuk egy nyilvános helyen a levelezőnk, vagy Facebook fiókunk jelszavát. Miért is jelent ez gondot? Azért, mert ha valaki a belépő oldalon megadja felhasználói nevünket, a jelszó magától beírásra kerül, és már be is lehet lépni a fiókunkba. Ez tehát rosszabb, mint ha valakinek elmondanánk (kvázi kölcsönadnánk, lásd az ábra szövegét). Ez olyan, mintha mindenkinek elmondtuk volna! De hogy lehet ezt a rossz kattintást meg nem történtté tenni? Akit érdekel, olvassa tovább a bejegyzést! meg fog lepődni, hogy milyen egyszerű az egész.

Véletlenül letárolt jelszó törlése

Ha egy véletlenül megadott jelszót le szeretnénk törölni, akkor a következő lépéseket kell csak tennünk:
  • menjünk annak a webhelynek a bejelentkező oldalára, melynek véletlenül letároltuk a jelszavát (ezt természetesen az adott gépen kell megtennünk), 
  • a felhasználói nevünket gépeljük be, majd kattintsunk a címsorban lévő kis kulcs ikonra,
  • a törléshez a megjelenő ablakban kattintsunk az x-re.
Kész, ennyi az egész.

Jelszavak kezelése

Ha már erről a témáról szólok, a többi letárolt jelszó megtekintését is érdemes megtárgyalnunk. Ehhez a kis kulcsra történő kattintást követően a "Jelszavak kezelése" linkre kell kattintani, majd a kapott ablakban:
  • webhelyenként végignézhetjük a letárolt jelszavakat,
  • a véletlenül letároltakat az imént már megbeszélt módon kitörölhetjük.
Jó munkát mindenkinek a jelszavai áttekintéséhez!


Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.


Ha a jobb oldalon / fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése