2014. április 24., csütörtök

Keresés a gépen 5

Az utolsóként bemutatásra kerülő keresés a legösszetettebb lehetőség a számítógépünkön lévő fájlok megtalálására. A segítségével az olyan fájlokat is meg tudjuk majd találni, amiről szinte semmi konkrétat nem tudunk felidézni, bármennyire is erőltetjük az agyunkat:
  • sem azt nem sejtjük, hogy melyik programmal készült,
  • sem a konkrét mentései helyére nem emlékszünk,
  • és arról sincs fogalmunk, hogy mikor is hoztuk létre a fájlt.

A tipp

Szóval, csak azt tudjuk, hogy a dokumentumban szerepel egy szó, illetve, hogy ebben az évben készült. Szinte remény sincs a megtalálására.
  • Nyissuk meg a "Start" menüt, majd abból a "Számítógép" eszközt;
  • A kapott ablak jobb felső sarkában, a keresőmezőbe kattintsunk bele, majd gépeljük be azt a szót, amiről tudjuk, hogy szerepel a fájl nevében, vagy a tartalmában;
Ide kezdjük el gépelni azt a szót, amit tudunk a fájlból, vagy a nevéből
  • Kattintsunk rá a "Keresés dátuma" feliratra;
Így kezdjük el megadni a dátumot
  • Adjuk meg a megfelelő dátum intervallumot (a lehetőségek az ábrán láthatóak).
Válasszuk ki a megfelelő dátum intervallumot
A képen olyan fájlokat találtunk meg fél perc alatt, melyekben szerepel valahol a nevében, vagy a tartalmában a "között" szó, és az idén lett utoljára módosítva. Más módszerrel ennek a megkeresése akár órákat is igénybe vehetne.
A találati lista
Ha ellenőrizni akarjuk, hogy egy adott fájl tényleg az-e, mint amit keresünk, kattintsunk rá a betekintő ablak megjelenítésére (ez van bekarikázva a következő ábrán), majd türelemmel várakozzunk 10-20 másodpercig. Ekkor meg fog jelenni a fájl tartalma az ablak jobb oldalán.

Ugye ismerős a megtalált fájl
Ennyi. Egészen fantasztikusan hatékony a módszer, és ennek ellenére kevesen ismerik.

Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése