2014. április 22., kedd

Keresés a gépen 3

Ahogy ígértem, ma is a dokumentumok keresését tekintjük át. Tegnap a legújabb munkánk felkutatása került terítékre, ma pedig az adott nevű fájl megtalálásának módszerét fogjuk megbeszélni. A módszer főleg azoknak lesz nagy segítség, akik mindent az "Asztalra" mentenek. Én mindenkor azt tanítom, hogy az "Asztalra" ne mentsünk, csak ha nagyon szükséges. De vannak, akik ezt nagyon nem tartják be, és rettenetes rendetlenség van a gépük "Asztalán". Miért is nagy gond ez? Mert nehéz lesz megtalálni azt, amit keresünk. Ha viszont legalább a nevét sejtjük, akkor ajánlhatok egy roppant egyszerű módszert.

A tipp

Itt találjunk meg valamit...
Szóval, amennyiben a keresett objektum nevét tudjuk, nincs semmi gond. Ez a tipp tehát szinte csak a hölgyeknél fog működni, mivel ők félelmetes memóriával rendelkeznek... Ez most nagyon jól fog jönni:
  • kattintsunk rá bármelyik, az "Asztalon" lévő objektumra,
  • addig nyomkodjuk a billentyűzeten a keresett objektum nevének első betűjét, míg rá nem ugrik a gép.
Ennyi az egész. Roppant egyszerű, de nagyszerű kis trükkről van tehát szó. Természetesen ez működik máshol is, nem csak az "Asztalon", de a többi helyen a korábban már bemutatott, "Részletek" elrendezésben nemcsak a dátum, hanem a név szerint is lehet rendezni, ami hasonlóan hatásos módszer lehet.

Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése