2014. április 20., vasárnap

Keresés a gépen 2.

Az előző tipp folytatásaként ma nem a programok, hanem az azok segítségével létrehozott dokumentumok egyszerű megtalálásának módszereit tekintjük át. Aki a számítógépét munkára is használja, az biztosan kereste már az általa készített dokumentumokat. Ennek legjobb módszereit vesszük sorra. Mivel erre tényleg meglehetősen sok eljárást találtak már ki a fejlesztők, két napon át is ez lesz a blogom témája. Érdemes őket jól megjegyezni, mert aki szórakozott, annak tényleg nagyon hasznosak lesznek.

Keresés a pendrive tartalmában

Aki kénytelen néha a munkáját hazavinni, az ismeri ezt a gondot. Szóval, kimásoltunk valamit a pendrive-ra, de nem találjuk. Mi a megoldás? Mivel általában egy frissen készített fájlról van szó, roppant gyorsan eredményre fogunk jutni a következő módszerrel:
  • nyissuk meg a pendrive tartalmát,
  • a nézetek közül válasszuk a "Részletek" elrendezést,
  • az oszlopfejlécek közül kattintsunk rá a "Módosítás dátuma" elnevezésűre.

A pirossal bejelölt elemeket kell használni

Szinte egészen biztosan ott lesz a keresett fájl a lista tetején, vagy annak közelében. Miért is? Mert amelyik fejlécre rákattintunk, annak tartalma szerint rendezi sorba a Windows a fájlokat. A "Módosítás dátuma" fejlécre kattintva az új fájlok kerültek a lista elejére, köztük az általunk keresett, frissen készült állománnyal.
A módszerrel persze nemcsak pendrive tartalmában lehet keresni, de ott szoktuk a friss fájlokat ide-oda vinni.

Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése